PIENIÄ PIHAPÄIVITYKSIÄ: PUUTARHAPUUHAILUA NYYNÄISISSÄ

 


Jos omistat puutarhan ja kirjakokoelman, sinulta ei puutu mitään. (Cicero)

- Paitsi aikaa lukea niitä kirjoja, kiitos puutarhan... (Puutarhapuuhailija)


Yllätyskukkia

Viikon sisällä löysin pihapiiristä useita iloisia yllätyksiä eli ensimmäistä kertaansa kukkimaan intoutuneita kasveja! Tähän sarjaan kuuluvat ainakin muutama vuosi sitten istutetut kaukasianpioni (paeonia Mlokosewitschii), joka on tuossa otsikkokuvassa, sekä magnolia 'Vanha rouva' ja hevoskastanja. Niin magnolian kuin pioninkin kukinnot olisivat huonolla tuurilla voineet jäädä huomaamattakin, molemmat olivat jo lakastumassa siinä vaiheessa kun ne hoksasin. Mikä kertoo paljon tämän toukokuun lämpötiloista ja kuivuudesta!  

IMG_0337.JPG
Onneksi sentään ehdin ikuistaa magnolian ihkaensimmäiset kolme kukintoa, vaikkakin ne kieltämättä jo vähän olivat ehtineet nuupahtaa. 

4cfa8dc64da94b54868d5874d149f56c.jpg
Siellä se piileksi, todistetusti siis ainakin yksi kukinto löytyi hevoskastanjasta!  

Ruusuorapihlaja taisi kukkia tänä keväänä jo toista kertaansa, tässä kukat vielä vähän nupussa:

_DSC0365.JPG


Nämä piharakennuksen nurkalla rehottavat raparperit ovat kaikkea muuta kuin uusistutuksia, periytyvät ties miten kaukaisilta vuosilta, mutta niin hauskan näköinen kukinto niilläkin on, että oli ihan pakko ottaa kuva:

_DSC0374.JPG

Ja näiden tummien ihanuuksien sipulit tulivat isännän tuomisina Amsterdamista viime syksynä:

8da722e4a02b4941bea7f9253ed90e61.jpg

Kaikkien näiden ihanien hellepäivien jälkeen nyt kyllä jo tarvittaisiin vettä välillä, muuten käy kalpaten joko kukkien tai vettä kastelukannuilla roudaavan emännän... :)